Bir vejeteryan olarak, tüm yapmanız gereken, et ürünlerinden kaçınmak ve herşeyi yemek için iyi olur, ama ne yazık ki, gıda endüstrisinin çalışma şekliyle, bu tam olarak geçerli değil. Bazı yiyecekler vejeteryan görünüyor, ama aslında değil, yani eğer diyetinizi etten keserseniz, hangi malzemeyi yediğinize dikkat etmelisiniz. Bazen hayvansal ürünler sadece lezzet için eklenir, ancak diğer zamanlarda yiyecekleri korumak veya dokularına eklemek için kullanılırlar.

Editörün notu: Aşağıda listelenen yiyecekler bazen et ürünleri içerebilir, ancak bu her zaman böyle değildir. Bir şeylerin vejeteryan olmama ihtimalinden endişe ediyorsanız, her zaman malzemeleri kontrol ettiğinizden emin olun.

"Bir vejetaryen diyetini takip ettiğinizde, yiyeceklerin bariz hayvan kaynaklarından geçmeyi biliyorsunuz - bu hamburger, sosisli sandviç veya balık taco, " diyor RDN ve ShopWell'de beslenme sorumlusu Lara Felton, Tüketiciler, Bustle'a e-posta yoluyla gizli içerikler buluyor. “Ama bunlar açık olanlardır ve görünüşte güvenli gıdaların bileşenlerine bakmanız ve hangi hayvanlardan türetilmiş malzemelere sahip olabileceğini anlamaya çalışmak zorlaşır.”

Bir vejeteryan iseniz, ya da sadece et yemekten hoşlanmıyorsanız, çoğu zaman vejetaryen olmayan bu şaşırtıcı 11 gıdaya dikkat edin, bu yüzden bilmeden yemek istemediğiniz bir şeyi tüketmeyin.

1. Beyaz Şeker

Dışarıda tüm fırıncılar, dikkat et. Huffington Post'a göre, şeker kamışından yapılmış rafine şeker, tatlandırıcı beyaz rengiyle sonuçlanan kemik kömürü ile süzülür. Şeker bu kemik parçacıklarını içermez, fakat paketlenmeden önce hayvan kemikleri ile temas eder.

2. patates kızartması

Konforlu yiyecekler iyi et içermeyen bir seçenek gibi görünebilir, ancak çoğu zaman bu kıvrımlar hayvansal yağ bazlı bir yağda pişirilir. "Aksi belirtilmedikçe tüm kızarmış restoran yiyeceklerini sorgulayın, " diyor Tiffany Newenhouse, RD e-posta üzerinden. "Bazen yiyeceklerini domuz veya sığır gibi hayvansal yağda kızartırlar."

3. Muz

Bir meyve nasıl vejeteryan olamaz? Böcek ilacı üzerine ateş et. Bazı muzlar, Science Daily'ye göre muzların raf ömrünü uzatması beklenen kitosan adı verilen bir sprey kaplama içerir. Ancak, bu kaplama vejeteryanlar için bir sorun teşkil eden karides ve yengeç kabuklarının bir türevidir.

4. Kırmızı Şeker

Sert bir şekerin nasıl vejeteryan olamayacağını hayal etmek zor, ama renklerini masum olmayan bir kaynaktan alıyorlar. "Kırmızı renklerin bir gıda ürünlerinden geldiği yere dikkat edin, " diyor e-posta üzerinden MS, RD, CDN'den Beth Warren. "Ayrıca Crimson Gölü, Cochineal, Carminic Asit ve Doğal Kırmızı # 4 olarak tanımlanan Carmine, küçük kırmızı parazit ölçekli böceklerden elde edilen kırmızı bir boyadır."

5. Parmesan Peyniri

Çoğu peynirler vejetaryenler için iyidir, ancak özellikle Parmesan peyniri bir soruna neden olur. Gerçekçi Parmesan peyniri olarak sertifikalandırılmak için, süt ürünleri, vejetaryen derneğine göre, bir bebek buzağıdan gelen hayvan mayası kullanılarak hazırlanmalıdır.

6. Pasta

Pasta kesinlikle et içerdiği gibi görünmüyor, ancak pek çok turta kabuğu ana malzemelerinden biri olarak domuz yağı içerir. Bu da kutulu karışımlar da dahil olmak üzere süpermarketler içinde bulabileceğiniz birçok önceden hazırlanmış pasta kabukları için de geçerli.

7. bira

Warren, “Bazı biralar çeşitli hayvan bazlı inceltici maddeler kullanılarak temizlenir” diyor. "Jelatin (hayvan kemikleri), isinglass (balık mesanelerinden), kemik iliği ve kazein olası maddelerdir."

8. Vitaminler

Muhtemelen takviyelerinizde iki kez düşünmüyorsunuz, ancak şimdi başlamak isteyebilirsiniz. Newenhouse, "Her zaman etiketleri kontrol edin, çünkü bunlar genellikle vejeteryan veya veganı pakete dahil eder." "Jelatin gibi dolgu maddeleri çoğu zaman hayvansal ürünlerden gelir."

8. Miso Çorbası

Miso çorbası, balık yemi olarak da bilinen kurutulmuş palamut denilen bir madde içerir. Newenhouse, "Diğer Asya mutfağı balık sosu kullanacak, " diyor. "Bu yüksek alerjik gıda olabileceğinden, çoğu yerde menü veya web sitesinde bilgi ifşa edecektir. Ancak, basit bir sebze kimchi orada gizli balık sosu olabilir."

9. Yoğurt

Yoğurdun vegan olmadığını hepimiz bilsek de, bazı markalar aslında vejetaryen olmayabilir. Bazı yoğurtlar, dokuyu kalınlaştırmak için kullanılan jelatin içerir, ancak jelatin, deri, kıkırdak ve kemikleri hayvanlardan kaynatmaktan yapılır.

10. Fasulye ve Peynir Börek

"Fasulye ve peynirli börek, klasik vejetaryen bir seçenektir ve dondurulmuş yiyecek koridorunda bulabileceğiniz bir şeydir, bu yüzden neyin yanlış gidebilir?" Felton diyor. "Peki, refried fasulye, genellikle domuz yağı ile yapılır ve onları en az vejetaryen dostu fasulye seçimi yapar."

11. Sezar Salatası

Birçok vejetaryenler salata tercih ediyorlar, ancak birçok Sezar'a karşı dikkatli olun. "Sezar salatası sosu genellikle hamsi ezmesi ile yapılır, bu yüzden salata geri kalanı etsiz olsa da, giyinme emin değildir" diyor Felton.

Genel olarak, bu gıdalar vejeteryan olmama riski vardır, ancak gitmek için iyi olup olmadığını görmek için her zaman madde etiketini sorun veya kontrol edin.